Sustainable strategies for the improvement of seriously degraded agricultural areas: The example of Pistachia vera L

EC Environment - Life Programme

With the contribution of the LIFE + financial instrument of the European Union

Μελέτη του προβλήματος των αφλατοξινών σε κελυφωτά φυστίκια

Η μεταπτυχιακή εργασία της Δρος Μ. Γεωργιάδου ασχολείται με τη μόλυνση των ελληνικών κελυφωτών φυστικιών με αφλατοξίνη και πραγματοποιήθηκε σε όλες τις φάσεις παραγωγής, από την αρχή της ωρίμανσης μέχρι και την αποθήκευση. Σκοπός της μελέτης ήταν να προσδιοριστεί το στάδιο που παράγεται η αφλατοξίνη, πως εξελίσεται η μόλυνση κατά τη διάρκεια των σταδίων παραγωγής και επεξεργασίας, κάτω από ποιες συνθήκες και ποιες πρακτικές, με απώτερο στόχο να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πριν ή/και μετά τη συγκομιδή, ώστε να μειωθεί η συγκέντρωση αφλατοξίνης στο τελικό προϊόν στα αποδεκτά όρια.

Authors: 
Δρ. Μαρία Γεωργιάδου
Affiliation: 
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Μεταπτυχιακή Ερευνητική εργασία
Inventory category: 
AttachmentSize
PDF icon Fystikia Aiginhs.pdf5.23 MB
Inventory type: 
Top